top of page

Araba Kaputu Nasıl Açılır?

Güncelleme tarihi: 1 Şub 2022

Araba kaputu nasıl açılır diyorsanız tam yerine geldiniz. Araba kaputunun nasıl açıldığı, yeni araç kullanmaya başlayanlar için tam bir merak konusudur. Ancak öncelikle araba kaputunun ne olduğu ve ne işe yaradığı bilinmelidir. Birazdan size araba kaputunun nasıl açıldığını anlatacağız.


Araba kaputu nedir?


Kaput, araç ön panelini korumaya yarayan üst kapaktır. Aracın motor, soğutma sistemleri, fren sistemleri, araç beyni, hidrolik sistemleri gibi birçok sisteminin yağmur, rüzgâr, güneş ışığı, çamur gibi etkenlerden korunmasını sağlamaktadır. O yüzden araç için en önemli dış aksamlardandır denilebilir.


Kaput, bagaj ve tamponla çokça karıştırılmaktadır. Bagaj bölmesi aracın arka tarafında yer alan depolama alanıdır. Tampon ise arabanın ön ve arka alt kısmında bulunan, aracı ufak çarpmalara karşı koruyan ve aracın estetiğini sağlayan bölmenin adıdır.



Araba kaputu nasıl açılır?


Araba kaputu nasıl açılır sorusu aslında çok basit bir cevaba sahiptir.

  1. Arabamızın sürücü koltuğuna oturuyoruz.

  2. Direksiyonun sol alt tarafına doğru eğiliyoruz

  3. Kapıya yakın bir yerde, direksiyonun sol alt tarafında ancak direksiyondan bağımsız 5-10 cm arasında bir kolçak göreceğiz. O kolçağı kendimize doğru çekiyoruz. (üstünde benzin pompası işareti olan değil, kaput işareti olan kolçak.)

  4. Tık sesini duyduğumuzda anlayalım ki kaput kilitten


serbest kaldı.

  1. Ardından kaputun ön tarafına geçip, işaret parmağımızı kaputun tam ortasına gelecek şekilde, aradaki boşluğa doğru sokuyoruz. Parmağımız kanca, çengel yahut düz bir kolçağa değecektir. O kolçağı da kendimize doğru çektiğimizde kaputumuzu yukarı kaldırıp açabiliriz.

Kaput açıldıktan sonra?

Kaputu kaldırınca aracın ön panelinde ucunda k


üçük bir kanca olan düz bir demir çubuk göreceğiz. Bu demir çubuğu dik bir şekilde kaputtaki kendisine ayrılan boşluğa yerleştiriyoruz. Bu çubuk kaputumuzun desteklenmesine yaramaktadır. Ardından işimiz bittikten sonra çubuğu çıkarıp, kendi bölmesine yerleştirip kaputumuzu kapatıyoruz.


Kaput nasıl kapanır?

Kaputun kapanma işlemi çok basit bir işlemdir. Ek bir uygulamaya gerek yoktur. Kaputun destek demirini indirdikten sonra, kaputu göğüs yahut bel hizanıza kadar aşağıya elinizle indirin. Ardından kaputu serbest bırakın. Kaputunuzun kendiliğinden kapandığını göreceksiniz. Eğer kaputunuz kapanmıyorsa bu önemli bir sorundur. Hızlıca tamircinize danışın!


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page