top of page

Sağlıklı Yaşam İçin Egzersiz İpuçları

Sağlıklı yaşam için egzersiz şart. Özellikle günümüzdeki sağlıksız beslenme ortamında, hepimizin sağlığına daha çok dikkat etmesi gerekiyor. 21. yüzyılda insanların ortalama hareket süresi, geçmiş yıllara oranla hemen hemen yarı yarıya azalmış durumda. Buna karşın yediğimiz yemeklerdeki porsiyonlarımız neredeyse iki katına çıkmış vaziyette. Bu durum da kalp damar rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklara davetiye çıkarmakta. Ancak maalesef defalarca kararını alsak da spor yapmaya bir türlü başlayamadığımız zamanlar oluyor. Yahut başlayıp kısa bir süre sonra bıraktığımız. İşte sizin için bu yazımızda çeşitli egzersiz ipuçları verdik, buyurun birlikte göz atalım.




Spor her insanın hayatında mutlaka yer alması gereken en önemli aktivitelerdendir. Sporunuzu dikkatli, abartısız ve düzenli bir şekilde yaptığınız müddetçe, bunu ne şekilde yaptığınızın pek de bir önemi yoktur. Ağır sporlar yapıyor olsanız da çok basit sporlar yapıyor olsanız da düzenli bir şekilde spor yapmak ve diyet programlarıyla sporunuzu desteklemek, hayatınızda hiç ummadığınız ölçülerde farklar yaratacaktır.

Eğer fazla kilolarınız varsa, sağlık sorunları yaşıyorsanız yahut nasıl egzersiz yapabilirim diye düşünüyorsanız önerilerimize göz atmanızda fayda var.


Günlük yaşamınızı egzersize dönüştürün

Aslında gün içerisinde çokça spor yahut egzersiz yapma fırsatı bulmaktayız ancak birçoğumuz bunun farkında olamayabiliyoruz.

  1. Eğer ev hanımıysanız evinizde kendi kendinize yürüyüş yapabilirsiniz. Koridoru turlamak hiç de zannettiğiniz gibi basit bir eylem değil :) Ancak tempolu bir yürüyüşle yürümeniz şartıyla!

  2. Eğer bir işte çalışıyorsanız spor yapmak sizin için çok daha basit olacak demektir. İş yerinize arabanızla değil, toplu taşıma araçlarıyla gitmenizi öneririz. Bunun sebebi ise toplu taşımaya giderken yapacağınız basit yürüyüşlerdir. Bu anları fırsata dönüştürüp egzersiz yapabilirsiniz. Hafif tempoda yapacağınız bir yürüyüş size güne zinde başlama fırsatı verecektir.

  3. İş yerinize arabayla gitmek zorundaysanız, aracınızı iş yerinizin 10 dakika yürüme mesafesindeki bir otoparka bırakmanızı öneririz. Çünkü maksat kendinize spor yapma fırsatı yaratmak. Unutmayın, her gün 10 dakikalık bile olsa tempolu bir yürüyüş hayatınızda mutlaka bir fark yaratacaktır.

  4. Evinizin içerisinde basit egzersiz hareketleriyle spor yapabilirsiniz. Örneğin nizami şınav, mekik çekebilir, alt komşunuz rahatsız olmayacaksa ip atlayabilirsiniz :)

  5. Plank hareketi her yerde rahatlıkla yapabileceğiniz basit ama çok etkili bir harekettir. Bu hareketi dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. Her gün düzenli şekilde yapılan birkaç dakikalık plank hareketi, daha gergin bir karna ve daha sıkı bir vücuda sahip olmanızı sağlayabilir.

  6. İşten geldiğinizde market alışverişi yapmaya aracınızla değil yürüyerek gidebilirsiniz. Hatta sırf spor olsun diye yolunuzu bilerek uzatabilir, tempolu bir yürüyüşle krizi fırsata çevirebilirsiniz.

  7. Koşu, iyi bir spor programının en önemli parçalarındandır. Kondisyonunuzu artırmanıza faydası olacak ve sizi geliştirmeye yardım edecektir. Sabahın erken saatleri koşu için uygun bir zaman dilimidir. Henüz gününüz başlamamışken yapacağınız 30 dakikalık bir koşu, kaslarınıza kuvvet getirecektir.

  8. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından bir tanesi de güzel bir diyet programı uygulamaktır. Diyetisyeninizle görüşüp yapınıza ve hedeflerinize uygun bir diyet programı oluşturmanız sizin için çok faydalı olacaktır.

  9. Bol bol su içmeyi de unutmamak gerek tabii ki. Her sağlıklı insanın yapması gerektiği gibi, egzersizimizi günde en az 2 lt su içerek desteklememiz gerekmektedir.

Bunlar bizim aklımıza gelenler. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa yorumlarda buluşalım! Sağlıkla kalın.


12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page